Visie2018-09-24T23:07:54+00:00
image_visie

TotalConcern staat voor zorg in zijn totaliteit. Het gaat om je hele persoon, in verbinding met jezelf, de mensen om je heen en met God. Met die totale aanpak wil TotalConcern je op weg helpen om meer te leven in volheid.

Jouw levensweg
De zorg die TotalConcern biedt gaat verder dan alleen het verhelpen of verminderen van een probleem of klacht. TotalConcern kijkt naar je hele persoonlijke levensweg met daarbij de volgende drie doelen:

  • Ontdekken waar je vandaan komt, wat pijn doet en wat je kunt loslaten
  • Inzicht krijgen in wie je bent en wat je wilt
  • Ontwikkelen van een eigen visie voor jouw toekomst

Blijvende verandering
Vanuit de drie bovengenoemde doelen streeft TotalConcern naar een blijvende verandering. Geen symptoombestrijding maar stap voor stap toewerken naar een nieuwe fase in je leven. Vragen die aan bod kunnen komen: Hoe en waarom ben ik in deze situatie terechtgekomen? Hoe kom ik er weer uit? Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik echt? Welke talenten heb ik, wat geeft mij energie? Wat is mijn missie?

Een belangrijk uitgangspunt voor verandering is dat je je eigen emotionele ervaringen leert serieus te nemen door ze te herkennen, te begrijpen, te uiten en te sturen. Neem je je eigen gevoelens serieus? Weet je eigenlijk wel wat je voelt? Zit er verborgen pijn, verdriet of boosheid? Durf je je emoties te uiten of ben je bang dat je er dan door wordt overspoeld?

Als je je eigen gevoelens serieus leert nemen, komt de weg vrij voor de toekomst, kun je dingen loslaten en komt er ruimte voor vergeving als dat nodig is en als je dat wilt.

Levensbeschouwing
Voor sommige mensen is hun levensbeschouwing klip en klaar. Voor andere is die meer impliciet. Zelf heb ik een christelijk-katholieke achtergrond. Mijn geloof drijft mij in mijn compassie naar anderen en is een belangrijk inspiratiebron voor mij. De zorg die ik bied staat in principe los van levensbeschouwing– tenzij je dat zelf wilt.

Leven in Volheid:

Liefhebben – Genieten – Geloven – Groeien – Gezond leven

Contact