Therapie & Coaching2018-10-17T20:34:37+00:00
image_therapie-en-coaching

TotalConcern biedt je psychologische begeleiding en coaching, afgestemd op jouw persoonlijke hulpvraag en behoeftes.

Van daaruit kan er ruimte komen om je bezig te houden met (ook grotere) vragen rond zingeving en betekenis of vragen rond ‘hoe pak ik iets aan en welke vaardigheid wil ik versterken’ alsook vragen rond de praktische zaken van je dagelijks leven, zoals vrienden, werk, interesses, vrije tijd en andere dingen.

Werkwijze
Mijn werkwijze kan als volgt worden omschreven:

  • holistisch (individu als geheel)
  • op het snijvlak van coaching, psychotherapie en christelijke therapie (als dat bij je past)
  • gericht op de persoon en de onderliggende gevoelens en belevingen
  • stapsgewijze aanpak
  • inzichtgevend en oplossingsgericht
  • empathisch en soms directief

TotalConcern werkt hierbij veelal met de TotalBalance methode waarbij 5 thema’s als leidraad dienen en bijdragen aan een leven in volheid: liefhebben, genieten, geloven, groeien en gezond leven.

Jouw startpunt- jouw tempo
Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen wat jouw hulpvraag is: welke praktische of emotionele problemen ervaar je in je leven of tegen welke levensvragen loop je aan? Daarna bepalen we samen wat je als eerste aandacht wilt geven. Soms kan het aanpakken van één obstakel in je leven de weg vrijmaken om ook andere obstakels te ontdekken en weg te nemen.

Stapsgewijs gaan we door jouw vragen en worstelingen op zoek naar jouw eigen weg in dit leven. TotalConcern geeft je daarbij praktische handvatten zodat je verder kunt, naar een leven in volheid.

Maatwerk
Voor mij als psycholoog en coach staat jouw hulpvraag centraal.  De trajecten die ik begeleid hebben niet een vaste vorm. Ze kunnen verschillen in intensiteit en focus maar ik bied altijd maatwerk. Hoe lang het traject duurt en hoe vaak we afspreken, stellen we samen vast aan de hand van jouw wensen, behoeftes en doelen.

Soms is een kort traject voldoende om je weer op weg te helpen. Soms is een traject intensiever, als je bijvoorbeeld moeite hebt om uit een bepaald patroon los te komen en daarbij meer steun nodig hebt. Ook kunnen we samen kiezen voor een nazorgtraject waarbij we met enige regelmaat kijken of het lukt om de richting die je hebt gekozen, vast te houden.

“You are never too old to set another goal or to dream a new dream … “

C.S. Lewis

Contact