Over mij2018-11-11T14:57:22+00:00

Mijn naam is Ines Falger en ik ben coach en psycholoog (klinisch). Mede gedreven door mijn eigen levenservaring en inspiratie voor een zinvol leven, ben ik gericht op wat anderen beweegt en hoe ik hen verder kan brengen bij het zetten van volgende stappen in hun leven. Vanuit mijn achtergrond, kennis en ervaring wil ik je daarom graag ondersteunen om dit in jouw situatie handen en voeten te geven, met waardering en empathie, en soms de nodige confrontatie maar altijd met praktische handvatten, zodat je je leven ten volle en gelukkiger kunt leven..

Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen. Lezen, natuur, gezelligheid, bergsport en vraagstukken over zingeving boeien mij enorm.

Inspiratiebronnen

Geloof: Mijn katholieke opvoeding heeft mij geïnspireerd om inhoud te geven aan een (zin)vol leven, wat ook in mijn praktijk centraal staat. Zelf heb ik in mijn geloof een weg doorlopen die mij verdieping geeft in mijn leven.

De schoonheid van de bergen: Als geboren Oostenrijkse heb ik tot mijn 21e in een prachtige natuurrijke omgeving gewoond. De bergen hebben mij altijd geïnspireerd. Je kunt bergen zien als reusachtige obstakels waar je niet overheen kunt kijken en lopen omdat het veel kracht kost om de top van een berg te bereiken. Hoe ruiger en hoger de berg, hoe onbegaanbaarder het pad. Maar het geeft een immens gevoel van voldoening, vrijheid en geluk als je de top bereikt. Het adembenemende uitzicht, de wind die vrij spel heeft. Dit had ik nooit kunnen ervaren zonder een grote inspanning.

Continue scholing
Naast mijn studie klinische psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en een stevige basis in Cognitieve Gedragstherapie ben ik geschoold in coaching en levensbeschouwelijke vraagstukken waaronder de zogenaamde ‘Total Balance’ methode. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen als Psycholoog NIP. Samen met collega coaches houd ik regelmatig intervisie zodat we als professionals ook continue bijleren.

Naast mijn eigen praktijk werk ik als psycholoog/ POH GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken.

Voor jou
Ik wil je graag helpen om anders naar de bergen in je leven te kijken. Niet als obstakels waar je niet overheen komt maar als symbool van iets wat je kunt overwinnen, wat je horizon verbreedt en wat je leven verrijkt. Zo kun je weer in verbinding komen met je eigen hart, met de mensen om je heen en met God.

Mijn naam is Ines Falger en ik ben coach en psycholoog (klinisch). Mede gedreven door mijn eigen levenservaring en inspiratie voor een zinvol leven, ben ik gericht op wat anderen beweegt en hoe ik hen verder kan brengen bij het zetten van volgende stappen in hun leven. Vanuit mijn achtergrond, kennis en ervaring wil ik je daarom graag ondersteunen om dit in jouw situatie handen en voeten te geven, met waardering en empathie, en soms de nodige confrontatie maar altijd met praktische handvatten, zodat je je leven ten volle en gelukkiger kunt leven..

Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen. Lezen, natuur, gezelligheid, bergsport en vraagstukken over zingeving boeien mij enorm.

Inspiratiebronnen

Geloof: Mijn katholieke opvoeding heeft mij geïnspireerd om inhoud te geven aan een (zin)vol leven, wat ook in mijn praktijk centraal staat. Zelf heb ik in mijn geloof een weg doorlopen die mij verdieping geeft in mijn leven.

De schoonheid van de bergen: Als geboren Oostenrijkse heb ik tot mijn 21e in een prachtige natuurrijke omgeving gewoond. De bergen hebben mij altijd geïnspireerd. Je kunt bergen zien als reusachtige obstakels waar je niet overheen kunt kijken en lopen omdat het veel kracht kost om de top van een berg te bereiken. Hoe ruiger en hoger de berg, hoe onbegaanbaarder het pad. Maar het geeft een immens gevoel van voldoening, vrijheid en geluk als je de top bereikt. Het adembenemende uitzicht, de wind die vrij spel heeft. Dit had ik nooit kunnen ervaren zonder een grote inspanning.

Continue scholing
Naast mijn studie klinische psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en een stevige basis in Cognitieve Gedragstherapie ben ik geschoold in coaching en levensbeschouwelijke vraagstukken waaronder de zogenaamde ‘Total Balance’ methode. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen als Psycholoog NIP. Samen met collega coaches houd ik regelmatig intervisie zodat we als professionals ook continue bijleren.

Naast mijn eigen praktijk werk ik als psycholoog/ POH GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken.

Voor jou
Ik wil je graag helpen om anders naar de bergen in je leven te kijken. Niet als obstakels waar je niet overheen komt maar als symbool van iets wat je kunt overwinnen, wat je horizon verbreedt en wat je leven verrijkt. Zo kun je weer in verbinding komen met je eigen hart, met de mensen om je heen en met God.

ines falger

Heb je vragen of wil je een kennismakingsgesprek?

Neem gerust contact op

Contact